Sales leiderschap

Wil je als sales manager meer handvatten om je team te inspireren, motiveren en te ontwikkelen? Effectief leiding geven aan een team betekent mensen gefocust en gemotiveerd houden – wat een positieve invloed heeft op hun productiviteit. Maar hoe bereiken we dit? In dit traject ontdekken deelnemers hoe ze hun team effectief kunnen leiden en coachen, zowel in persoon als op afstand.

Inhoud van deze aanpak bestaat uit 8 stappen:

 1. Inleiding tot EFFECTIEF leiderschap Begrijp de steeds toenemende flexibiliteit die vereist is voor een moderne leider die te maken heeft met uiteenlopende omstandigheden, waaronder werken op afstand.
 2. Communicatie BEGRIJPEN Ontdek de communicatiefactoren die van invloed zijn op de manier waarop boodschappen worden verzonden en geïnterpreteerd – en waarom ze essentieel zijn voor effectieve communicatie.
 3. ACTIEVE COMMUNICATIE Maak kennis met actieve communicatie, een techniek die de spreker in staat stelt verbaal en non-verbaal te communiceren op een manier die hen prettig en gemakkelijk te begrijpen maakt.
 4. VIRTUELE vergaderingen onder de knie krijgen Begrijp de vele voordelen en de unieke uitdagingen van virtuele vergaderingen, om mensen effectief te leiden.
 5. Pas je LEIDERSCHAPSTIJL aan Goed inspelen op de behoeften van een team door zich bewust te zijn van de factoren die het competentieniveau van de mensen beïnvloeden en de leiderschapsstijl daaraan aan te passen.
 6. DE BEGINSELEN VAN COACHEN Creëer een positieve, stimulerende en productieve omgeving. Geef mensen de kracht om te werken door hen te coachen, duidelijke doelstellingen te bepalen en hen voortdurend te motiveren.
 7. UW TEAM OP AFSTAND LEIDEN Behandel elk aspect van een werkomgeving op afstand: van het opzetten van het team tot het gemotiveerd houden van iedereen; van op één lijn blijven en op de hoogte blijven, tot het kiezen van de beste ondersteuning.
 8. DIVERSITEITSHINDERNISSEN OVERWINNEN Verken culturele voorkeuren om mondelinge boodschappen over te brengen en misverstanden binnen multiculturele teams te vermijden.

Blended learning

Blended programma’s zorgen ervoor dat het leereffect van de training extra wordt vergroot. Door het gebruik van verschillende leervormen ( digitale en klassikale training) heeft de training een hogere impact.

De mogelijkheden

Individueel blended leerpad

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & face to face contactmomenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Face to Face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Face to Face Coaching 2 uur + Individueel Aktieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

Investering €2090,- per persoon excl. BTW

Incompany op maat voor uw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met u te verkennen. Hier treft u een aantal klanten die u voor zijn gegaan.


Op basis van een bewezen succesvolle 5 stappen methode focussen wij op impact en resultaat. We geloven hierbij in een aanpak die we afstemmen op uw organisatie, medewerkers en marktomgeving. Onze doelstelling is om samen uw sales strategie te implementeren en meetbare resultaten te boeken. 

E-mail: info@mercuri.be

Tel: +32 (0)2 245 02 40