3 manieren om het meeste uit uw waarde voorstel te halen

Probeer deze case op te lossen :
Uw opdracht:
Uw bedrijf wil de perceptie van de klant ten opzichte van uw producten verbeteren

Voorwaarden:

  1. U kunt de product eigenschappen niet wijzigen 
  2. Marketing kan niet betrokkenworden
  3. Er is geen specifiek uitgave budget

Wat zal uw aanpak zijn?

Kortste weg naar een uitstekend product imago :
U heeft misschien de beste producten, en kwaliteit om de kenners tevreden te stellen. Hoe kan het allemaal helpen, tenzij de klant uw product minimaal één keer uitprobeert? Dus, hoe kunnen we de klant zover krijgen om dat te doen? Eén van de meest eenvoudige manieren om de klant ervan te overtuigen ons product een kans te geven, is om een meer efficiënte waarde propositie te bedenken.

Hier zijn drie manieren waarop u kracht en impact kunt toevoegen aan uw waarde voorstel:

1. Stel de vraag – Welk probleem lost uw product op?

Het antwoord daarop is het beginpunt om een sterk waardevoorstel te bouwen. Er zijn twee essentiële doelstellingen voor dit deel van uw waardepropositie.

  • Wees duidelijk over welk probleem u aanbiedt op te lossen. Zet de oplossing even opzij om te beginnen en richt u eerst op wat het probleem is. Uw waardevoorstel moet benadrukken wat het probleem is, voordat u ingaat op wat de oplossing zou kunnen zijn.
  • Benadruk de gevolgen van het niet oplossen van het probleem. Dat zal u helpen te begrijpen of het probleem zit in de categorie ‘moeten we oplossen’ of ‘leuk om op te lossen’. Roept het probleem om oplossing of is de oplossing meer een luxe? U kunt nu uw waardevoorstel kaderen. Als het probleem dat u belooft op te lossen zich in de categorie ‘leuk om op te lossen’ bevindt, kunt u zoeken naar andere manieren om het te omschrijven en waarde toe te voegen aan de oplossing.

2. Omarm de realiteit van concurrentie

  • Laat uw waardepropositie uitleggen wat uw kijk op het probleem uniek maakt in vergelijking met andere bedrijven. Dit is waarschijnlijk het deel van uw waardepropositie waar u tijd aan moet besteden, omdat de mate van in detail gaan een enorm verschil kan maken in termen van impact.
  • Veel waardeproposities maken een verplichte verwijzing naar de concurrentie. Uitspraken als ‘we zijn de beste in de markt’ of ‘de meest kostenefficiënte’ maken niet het verschil. Wat u nodig heeft zijn details en concrete voorbeelden van hoe uw product of dienst superieur is aan de rest van de markt.

3. Maak het onvergetelijk – Gebruik illustraties

  • Een goed samengestelde waardepropositie zou weinig goed doen als de klanten zich er niets van kunnen herinneren wanneer ze een koopbeslissing nemen. Dus u moet uw waardevoorstel onvergetelijk maken.
  • Het menselijke geheugen een zwak heeft voor foto’s en afbeeldingen, waardoor ze veel gemakkelijker te onthouden en terug op te roepen zijn dan woorden.
  • Gebruik gedenkwaardige objecten zoals afbeeldingen, infografieken, tekeningen, foto’s en illustratieve koppen. Als er dingen zijn die u doet, diensten die u aanbiedt die veel beter zijn dan de rest van de markt, zet deze voordelen dan in de verf met afbeeldingen die opvallen.

Wat deze drie manieren goed werkbaar maken is dat ze geen veranderingen in de product eigenschappen vereisen. Evenmin is er behoefte aan het eisen van groter uitgavenbudget of aan het betrekken van marketing. De waarde propositie kan krachtiger worden gemaakt door het simpelweg opnieuw te bekijken.

Ga terug naar het begin van dit bericht, de case.
Wat zou nu uw aanpak zijn ?

Donwload voor een meer diepgaand begrip van deze aanpak het Mercuri Insight-document over “3 manieren om het meeste uit uw waardevoorstel te halen

E-mail: info@mercuri.be

Tel: +32 2 245 02 40