Bij Mercuri International ontwikkelen we op maat gemaakte programma’s voor uw bedrijf, gericht op uw doelgroepen, producten en diensten. Wij bieden een breed scala aan commerciële opleidingen, waaronder verkooptrainingen, coaching en leertrajecten die specifiek zijn afgestemd op de verkooprealiteit van uw bedrijf. Onze verkooptrainingen zijn ontworpen om uw verkoopteam effectief te trainen en te leiden, zodat zij beter in staat zijn om uw producten en diensten te verkopen. Dit doen we niet alleen via klassieke face-to-face trainingen met onze verkoopexperts, maar ook via blended learning trajecten en met virtuele trainingen en webinars – afhankelijk van de meest geschikte leermethode voor het betreffende onderwerp. Of u nu een bedrijfsleider, manager of verkoopleider bent, onze verkooptrainingen zijn een investering in de groei van uw bedrijf.

Verkooptraining

Bij Mercuri International leveren we hoogwaardige verkooptrainingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften, zodat u in staat bent om succesvolle verkoopteams te vormen en uw bedrijf kunt laten groeien. Of u nu op zoek bent naar standaard of op maat gemaakte trainingen, door de deelnemer gestuurde of door onze ervaren trainers geleide sessies, wij bieden geavanceerde en innovatieve leeroplossingen die speciaal zijn ontworpen voor uw bedrijf.

Onze verkooptrainingen zijn de perfecte manier om uw verkoopmedewerkers te trainen en te ontwikkelen, zodat ze in staat zijn om uw producten en diensten effectiever te verkopen. Door gebruik te maken van onze verkooptrainingen kunt u uw concurrentiepositie versterken en uw bedrijfsresultaten verbeteren.

Verkooptraining: welke vaardigheden moeten verkopers trainen?

Onze verkoopadviseurs en verkooptrainers bij Mercuri International werken samen met uw klanten om op maat gemaakte trainingsconcepten en leertrajecten te ontwikkelen, zowel voor kleine als grote en internationaal actieve verkooporganisaties. Wij maken gebruik van een combinatie van bewezen klassieke methoden en moderne digitale tools en technieken in onze verkooptrainingen.

In de huidige tijd opereren veel bedrijven in verzadigde markten, waarbij de concurrentie vergelijkbare producten van toenemende kwaliteit biedt en prijstransparantie toeneemt. Hierdoor is het nog belangrijker om uw bedrijf positief te onderscheiden van de concurrentie. De verkoopmedewerkers en buitendienst, oftewel elke individuele verkoper of medewerker met klantcontact, hebben daarom een cruciale rol. Deze commerciële rollen, inclusief hun taken, moeten systematisch, regelmatig en enthousiast worden getraind in verkooptrainingen.

Naast het klassieke ‘verkoopvak’ besteden wij bij Mercuri International ook aandacht aan persoonlijkheid, gedrag en nieuwe technologieën en tools in onze verkooptrainingen.

De volgende factoren zijn bijzonder belangrijk voor ons:

 • Een strategische en systematische aanpak in verkoop.
 • Individuele en voordeelgerichte klantbenadering.
 • Storytelling in verkoop met bijzondere verkoopverhalen.
 • Verkoop van resultaatgerichte en meetbare toegevoegde waarde.
 • Professionele afhandeling van bezwaren en klachten.
 • Vasthoudendheid en onderhandelingsvaardigheden bij prijsonderhandelingen.
 • Remote selling en social selling via digitale kanalen.

Ontdek vrijblijvend hoe onze individuele en internationale verkooptrainingen uw bedrijf kunnen helpen.

Analyse

We bekijken uw huidige situatie en we bepalen samen het gewenste resultaat. Vervolgens maken we een pragmatisch plan hoe we doelstellingen kunnen behalen.

Op maat

We geloven dat leren het meest effectief is wanneer mensen situaties kunnen oefenen die dichtbij hun eigen praktijk zijn. De juiste combinatie van kant-en-klare en op maat gemaakte content zorgt voor een maximaal resultaat en kostenefficiëntie.

Training

Zowel face-to-face als virtueel, eenmalige workshops of doorlopende trainingen, onze trainingen worden gegeven in een vorm die past bij uw bedrijf.

Implementatie

Wij ondersteunen uw mensen in hun werkzaamheden, waarbij wij rekening houden met de behoeften van elk individu. We helpen de nieuwe methoden toe te passen op situaties in het dagelijks leven.

Mercuri International biedt een unieke en flexibele aanpak voor verkooptraining die bestaat uit een geavanceerd leerplatform van de nieuwe generatie, een uitgebreide bibliotheek met kant-en-klare trainingsinhoud en boeiende op maat gemaakte content. Met onze geïntegreerde leerervaring krijgt u een kosteneffectieve en tijdbesparende manier van leren. Ons platform integreert naadloos met uw bestaande tools om de leerervaring voor uw team te optimaliseren. Ontdek hoe onze verkooptrainingen uw verkoopteams kunnen helpen slagen en uw bedrijf kan laten groeien.

INTERNATIONALE VERKOOPTRAINING

Met de verkooptrainingen van Mercuri International helpen we uw business units om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen om uw internationale strategieën te doen slagen. Het is van cruciaal belang om verkoopstrategieën en -processen te ontwikkelen en op elkaar af te stemmen en om wereldwijd een gemeenschappelijke verkoopfilosofie en -cultuur te garanderen, allemaal met het doel waarde te creëren voor uw klanten. Groei genereren op een internationale schaal vereist meer dan alleen goede intenties. Samen werken we aan het ontwikkelen van een effectieve verkoopstrategie die uw bedrijf laat groeien.

Uitdagingen voor moderne verkooporganisaties

Moderne verkooporganisaties staan voor de uitdaging om nieuwe klanten aan te trekken, het klantenbestand uit te breiden en te behouden, nieuwe producten te lanceren en succesvolle upselling-strategieën te implementeren. Voor verkopers draait het er in de dagelijkse praktijk om klanten te overtuigen van de waarde van hun bedrijf en deals te sluiten voor de lange termijn. Het is duidelijk dat verkoop, met zijn fundamentele taken, een van de belangrijkste sleutels tot zakelijk succes zal blijven, ongeacht hoe de business van een bedrijf en zijn markt veranderen en zich ontwikkelen.

Om toekomstbestendig te blijven, moeten verkoopteams hun communicatie en verkoopsuccessen voortdurend monitoren en analyseren, gedragspatronen herzien, aanpassen en verder ontwikkelen. Hierbij is het kritiek om zowel de kwaliteit als de kwantiteit en de regie van de verkoopactiviteiten te bekijken.

De meest waardevolle bron in de verkoop blijft de actieve verkooptijd (AVT). Dit is de kostbare tijd die de verkoopmedewerker doorbrengt met de klant, of dit nu op locatie, virtueel of telefonisch is. Hoe lager de AVT, hoe minder directe invloed de verkoopmedewerkers hebben op de klant. Het is daarom van groot belang om in de overgebleven tijd de juiste klanten en contacten in de juiste kwaliteit te benaderen en te bezoeken, zowel face-to-face als virtueel.

Bij Mercuri International ondersteunen onze verkooptrainers uw verkoopmedewerkers bij deze taken. We helpen uw verkopers bij het analyseren, bijsturen en optimaliseren van salesactiviteiten en het implementeren van de nieuwe hybride salesmogelijkheden, waarbij online en offline bezoeken verstandig worden gecombineerd. We leiden uw medewerkers op om de gestelde verkoopdoelen efficiënt en betrouwbaar te behalen en zo uw verkooporganisatie toekomstbestendig te maken.

Hoe zorgen we voor succesvolle verkooptraining?

Bij Mercuri International vertrouwen we op jarenlange ervaring in verkooptraining en Sales Excellence voor grotere en kleinere verkooporganisaties. We hebben de volgende succesfactoren geïdentificeerd:

 1. Ervaren, vaste verkooptrainers: Onze verkooptrainers worden regelmatig bijgeschoold en leren nieuwe werkwijzen, zodat ze nieuwe verkoopvaardigheden op de juiste manier kunnen overbrengen aan de deelnemers.
 2. Praktische relevantie: Naast theoretische kennis is het van belang dat de trainingen praktisch relevant zijn, zodat de deelnemers de vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk.
 3. Integratie van individuele verkoopdoelen: Bij het opzetten van leertrajecten en het plannen van de trainingen integreren onze verkooptrainers de individuele verkoopdoelstellingen en verkoopprocessen van de klant.
 4. Gevarieerde mix van methoden: Mercuri werkt met verschillende methoden, zowel virtueel als digitaal, en met blended learning-concepten om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van de deelnemers en blijvend leersucces te garanderen.
 5. Meetbaarheid van succes: We besteden bij het voorbereiden van verkooptrainingen aandacht aan meetbaarheid van succes volgens het Kirkpatrick-model, door concrete verkoopsuccessen te meten.
 6. Systematische uitwisseling van ervaringen: Na de workshops en trainingen biedt Mercuri International systematische uitwisseling van ervaringen en, indien gewenst, themagerichte en individuele coaching.

Vertrouw op de succesfactoren van Mercuri International om uw verkooporganisatie te trainen en te optimaliseren voor blijvend succes.

In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag uitgebreid over onze trainingsconcepten, verkooptrainingen en coaching van Mercuri International.

Verkooptraining: voor wie zijn wij de juiste partner?

Als u op zoek bent naar een duurzame verbetering van het succes van uw salesafdeling, met name in B2B-verkoop, dan is Mercuri de juiste partner voor u. Onze ervaren verkooptrainers brengen niet alleen frisse ideeën naar uw afdelingen, maar nemen ook het hele verkoopproces van uw bedrijf onder de loep en betrekken actief het management bij dit proces.

 • Ons individuele en modulaire trainingsconcept en een groot team van ervaren verkooptrainers in meer dan 20 landen zijn vooral geschikt voor grote bedrijven en organisaties met meerdere verkoopteams op verschillende locaties.
 • Wilt u profiteren van de mogelijkheden van digitalisering in de verkoop? Dan bieden wij individueel aangepaste modules en leertrajecten over dit thema.
 • Als u uw verkoopproces wilt herzien, kunt u profiteren van onze combinatie van vaardigheden op het gebied van verkoopadvies, strategieontwikkeling en verkooptraining.
 • Onze aanpak gaat verder dan alleen het vooruit helpen van verkoopmedewerkers. We richten ons op de ontwikkeling van het hele team en daarmee het bedrijf, wat HR- en verkoopafdelingen samen ten goede komt.

Onze kracht ligt in grote en complexe opleidingsprojecten die speciale eisen stellen aan projectmanagement en individuele opleidingsinhoud.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke vormen van verkooptraining biedt/biedt Mercuri International aan?

Virtuele, digitale en face-to-face trajecten. 
Coaching is een effectief instrument voor de individuele ontwikkeling van medewerkers.

Waar biedt Mercuri zijn verkooptrainingen aan?

Wij bieden onze verkooptrainingen zowel digitaal als face-to-face trainingen op locatie aan en komen waar u maar wilt. 
Wij geven verkooptrainingen in Nederland, België en Luxemburg aan met ons Benelux team. Hiernaast hebben we collega’s die wij in meer dan 3o talen kunnen inzetten in o.a. Bulgarije, Canada, China, Hong Kong en Shanghai, Kroatië
Tsjechische Republiek, Egypte, Estland, Finland, Filippijnen, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Bangalore, Pune, Mumbai en Chennai, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Letland, Litouwen, Malaysië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Thailand, VAE – Dubai, Vietnam, Zuid-afrika, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Dallas en Tampa, Zwitserland.

Waarom internationale verkooptraining?

Lange tijd was verkooptraining een lokale taak. 
In de loop van de globalisering geven echter steeds meer bedrijven nu ook internationale trainingsprogramma’s voor hun verkoop team.. 
Is dit slechts een trend die na verloop van tijd zal stoppen, of is het een groot strategisch initiatief dat nieuwe kansen biedt om de verkoop naar een hoger niveau te tillen?

Wereldwijd actieve klanten, key accounts, moeten en moeten met een uniforme verkoopaanpak worden geholpen. 
Producten en diensten zijn tegenwoordig veelal internationaal georiënteerd en worden met dezelfde argumenten aan vergelijkbare doelgroepen in verschillende landen verkocht. 

Als sales met een uniforme terminologie en aanpak werkt, kunnen centrale marketing- en waarde propositie concepten voor individuele producten of klantgroepen, beproefde modellen, beproefde procedures en relevante informatie gemakkelijker worden gecommuniceerd en succesvol worden geïmplementeerd .

Hoe kan verkooptraining duurzaam worden gemaakt?

Managers spelen de sleutelrol bij duurzaamheid en daarom moeten ze altijd actief betrokken zijn bij ontwikkel trajecten. 
Na afloop van de bijeenkomsten zorgen zij ervoor dat hun medewerkers het geleerde in de praktijk toepassen, bijvoorbeeld door middel van coaching. 
Het regelmatig (virtueel) uitwisselen van ervaringen is een andere belangrijke bouwsteen. 
Leertesten zijn een ander belangrijk element.

Werken virtuele trainingssessies echt?

Virtuele trainingen zijn inmiddels ingeburgerd en vormen een uitstekende mogelijkheid om medewerkers gericht verder te ontwikkelen.

Zeker bij Remote selling, oftewel verkopen op afstand, zijn ze een must! 
Mercuri heeft sinds 2020 met succes meer dan 660 dergelijke trajecten opgezet.

Hoeveel kost verkooptraining?

Onze individuele personal trainingen hebben een prijs van 2080 € per persoon. 
Incompany training die voor uw specifieke behoeftes worden gemaakt, kunnen echter sterk variëren in hun kosten per deelnemer.

Wij hebben aandacht voor uw verkoopresultaten. Als u meer wilt weten over hoe wij jullie kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?